Menu

Ringtraining

KC-weert afbeelding

Bent u nieuwsgierig naar de mening van een kenner (keurmeester) en wilt u weten of uw rashond voldoende kwaliteiten heeft om er mee te fokken? Heeft de fokker van uw hond u gevraagd om mee te werken aan het verkrijgen van een objectief oordeel over de uiterlijke kwaliteiten van de door hem/haar gefokte honden? Vindt u uw hond de mooiste van de wereld en bent u competitief ingesteld? In al deze gevallen is de hondenshow de plek waar u moet zijn!


Om met uw hond naar een tentoonstelling of clubmatch te gaan, is het nodig met uw hond te oefenen op het gedrag in de ring. Het is namelijk van belang dat de hond ook werkelijk beoordeeld kan worden.


Daarvoor moet de hond enige tijd rustig blijven staan, terwijl de keurmeester het gebit van de hond controleert en hem/haar betast om te voelen of hij/zij goed gehoekt is en een goede ribwelving of staartaanzet heeft. U moet ook met uw hond in draf door de ring lopen, zodat het gangwerk bekeken kan worden. Dit alles vraagt training, het geen wij op de dinsdagavond verzorgen.


Ringtraining is niet alleen voor de beginnende exposant. Ook de ervaren exposant zal vaak op de ringtraining komen om zijn honden te laten wennen aan de gedragingen van andere honden en personen in de ring.


Er wordt geleerd wat er van baas en hond verwacht wordt in de ring, zoals:

  • Gewenning aan de veterinaire keuring bij tentoonstellingen en bij de dierenarts.
  • Etiquette en discipline van u en uw hond in en om de ring.
  • De snelheid waarmee u moet lopen om uw hond het beste tot zijn recht te laten komen.
  • De figuren die normaal gelopen worden in de ring, in een driehoek en recht op en neer
  • Wanneer moet u uw hond optimaal presenteren en wanneer en hoe geeft u hem in de ring wat rust en ontspanning?
  • Het gewennen aan andere honden in de showring, die vaak dicht bij uw hond staan of lopen.
  • Het leren omgaan met trucjes die sommige ervaren exposanten soms gebruiken om anderen wat uit de concentratie te halen.
  • U wijzen op het op de juiste manier onder de aandacht brengen van de sterke punten van uw hond en de wat minder sterke punten te maskeren.
  • Verder zijn de ringtrain(st)ers er om uw eventuele vragen te beantwoorden.

De ringtraining vindt doorlopend op dinsdagavond plaats (met uitzondering van een korte zomer- en kerstvakantie). Er wordt gewerkt in twee groepen: kleine honden en grote honden. U kunt natuurlijk altijd eerst een keer vrijblijvend met uw hond binnenlopen om te komen kijken. Ook als u in het bezit bent van een gecastreerde hond, een bastaardje of nooit daadwerkelijk naar een tentoonstelling wilt gaan, bent u van harte welkom om met ons mee te komen trainen, gewoon omdat u het leuk vindt om met uw hond bezig te zijn. Nadat u lid bent geworden van de KC bent u vrij om te komen wanneer en zo vaak als het u schikt.


Het lidmaatschap voor 1 jaar bedraagt € 20,=

Tijd en Plaats
De ringtraining vindt plaats op de dinsdagavond (tussen 19.30 – 21.30 uur) in de blokhut van "Stichting Jeugdbelangen Dorplein (SJD)" in Budel-Dorplein. Aanvang les:
19.30 – 20.30 : voor kleine honden
20.30 – 21.30 : voor grote hondenInfo Ringtraining:

Mail: ringtraining@kcweert.com


Blokhut Budel-Dorplein: Ga vanaf de Hoofdstraat via de Fabrieksstraat naar de achterkant van de kerk. Steek achter de kerk het grote parkeerterrein recht over en rij daar de straat in, dit is de Eikenlaan, direct aan uw linkerhand ligt de blokhut, de ingang van de parkeerplaats ligt voorbij de blokhut aan de linkerkant.

Ringtraining


Naam cursus Niveau Min leeftijd hond Aantal lessen Kosten
Ringtraining Beginner/gevorderden nvt Doorlopend, met korte zomer- en winterstop € 3,00 per hond per keer