Menu

Over ons

KC-weert Raad van Beheer
Kynologenclub Weert en omstreken is opgericht in 1946 door enkele fokkers uit de omgeving Weert die de rashondenfokkerij wilden gaan promoten. Pas later is men zich ook op de hondensport en de tak gehoorzaamheid gaan richten.
Als regionale vereniging is KC Weert aangesloten bij de “Raad van Beheer op Kynologisch Gebied” (in het buitenland spreekt men meestal over Kennel Club). Deze organisatie regelt in NL onder meer het Nederlandse hondenstamboek en is een belangrijke gesprekspartner voor andere organisaties, zoals de overheid, andere belangenorganisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de media. De Raad van Beheer staat voor gezonde en sociale honden en behartigt de belangen van zijn leden in de overleggen die hij met andere partijen heeft.
KC Weert is een vereniging die volledig uit vrijwilligers bestaat. De nadruk wordt gelegd op kwalitatief goed geschoolde instructeurs, betaalbare groepslessen, en hondvriendelijke lesmethoden.
Nog altijd heeft de club zowel een groep die zich richt op fokkerij, ringtraining en shows, welke op dinsdagavond bijeenkomen en een groep opvoeding en gehoorzaamheid welke op de zaterdagochtend bijeenkomen.