Menu

Algemeen

Visie


1. Optimale relatie tussen baas en hond.


Een goede relatie en samenwerking tussen baas en hond begint met wederzijds respect. Daarom staat bij KC Weert positief omgaan met honden en het begeleiden van mensen centraal. Ons uitgangspunt is om waar mogelijk verkeerd gedrag van de hond te voorkomen en gewenst gedrag te belonen.


2. Ons aanbod.


We kennen binnen onze vereniging twee richtingen namelijk: de gehoorzaamheid en de ringtraining.


Bij de gehoorzaamheid maken we verschil tussen opvoedcursussen en trainen /sporten. Tijdens de ringtraining worden honden en bazen begeleid in alles wat te maken heeft met het showen van honden op een hondenshow of -tentoonstelling.


3. Kwaliteit van instructie en -methodes.


Trainingsmethodes zijn constant in ontwikkeling.


KC Weert vindt het belangrijk om hiervoor open te staan. Wij volgen de landelijke en internationale ontwikkelingen. Onze instructeurs volgen voortdurend bijscholing om de nieuwe inzichten en methodieken binnen de lessen aan te kunnen bieden. Wij stellen ons tot doel u, als hondeneigenaar, te begeleiden in het verkrijgen van inzicht in het gedrag en leerproces van uw hond.


4. Inzet en enthousiasme.


KC Weert is een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit een bestuur en instructeurs die bereid zijn veel tijd en energie te steken in de ontwikkeling en doorgroei van de vereniging en in u als hondeneigenaar. En niet in de laatste plaats in het welzijn van honden in het algemeen.

Statuten


Via onderstaande link vindt u een pdf van de statuten: